Notice

Vijesti

OBAVJEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Podsjećamo poljoprivredne proizvođače da je Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata propisano je da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.03. tekuće godine izvrše prijavu promjena na gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da do 31.03. tekuće godine izvrše prijavu promjena na gazdinstvu.

Potrebno je prijaviti promjene zemljišnog posjeda, poljoprivrednih kultura, vrste i brojnog stanja stoke. Ove promjene se mogu prijaviti samo jednom u toku godine u gore navedenom periodu.
Druge promjene koje su se desile na gazdinstvu (promjena nositelja, broja žiro računa, adrese i sl.) mogu se prijaviti u roku od 30 dana od dana promjene.

Ažuriranje podataka u Registru obavezno je za sve poljoprivrednike koji planiraju podnositi zahtjeve za poticaje na federalnom ili kantonalnom nivou u 2017. godini

Prijave se podnose na šalteru Centra za pružanje usluga građanima Općine, a sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 795-635.