JU „Centar za socijalni rad“ osnažen je zapošljavanjem novim članom  stručnog tima – psihologa.

Psiholog je uključen u   rad vazano za  brak i bračne odnose, razvode te odnosa roditelja i djece. U svom  radu procjenjuje obiteljske odnose, kao i ličnosti pojedinaca te donosi stručno mišljenje. Obavlja i savjetodavni rad s obiteljima gdje su poremećeni i narušeni odnosi (nasilje u obitelji, razvod braka, viđanje i kontaktiranje djece). U predmetima posvojenja i skrbništva, psiholog je uključen u procjenu potencijalnih posvojitelja/skrbnika, sudjeluje u pripremi i djeteta i posvojitelja na samo posvojenje i sl.

U sklopu zaštite djece s poremećajima u ponašanju, psiholog sudjeluje u procjeni maloljetnika, roditelja i obiteljske dinamike te u izradi plana i programa provođenja odgojnih mjera.

Psigolog također provodi stručni i savjetodavni rad sa roditeljima i djecom. Usmjeren je na psihološko, emocionalno i socijalno osnaživanje klijenata, promjenu i prilagodbu njihovog ponašanja te na razvoj njihovih vlastitih potencijala za prevladavanje kriza i teškoća.

Po navedenim pitanjima zainteresirani građani mogu se obratiti psihologu u prostorijama JU „Centar za socijalni rad“ od ponedeljka do petka, u uredovnom radnom vremenu.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17