WhatsApp Image 2023 11 24 at 12.11.10 3

Povodom  25. studenog, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina i Općinsko vijeće Novi Travnik danas su  organizirali svečanu akademiju koju su svojim izvedbama uljepšali učenici Osnovne škole „ Musa Ćazim Ćatić“  Trenica, Osnovne škole „ Novi Travnik“ i Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik.

Akademiji koja je održana u  velikoj dvorani Općine Novi Travnik prethodilo je polaganje vijenaca na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima ARBiH na Trgu zlatnih ljiljana te  Spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a i civilnim žrtvama domovinskog rata na  središnjem Trgu ispred zgrade Općine.

Na akademiji su se prisutnima obratili te putili čestitke u povodu   Dana državnosti BiH predsjedatelj Općinskog vijeća Selver Zukić i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

„Povijest nas uči kako je Bosna i Hercegovina nastala na višestoljetnoj tradiciji i toleranciji, te suživotu različitih naroda. Ta tradicija gradila se s mnogo izazova, izazova s kojim se i mi danas susrećemo. Naša zemlja, naš Novi Travnik treba snažne i razumne snage, kao i nove ideje koje će biti usmjerene prema boljoj i pozitivnijoj budućnosti za sve nas i našu djecu. Dan državnosti je dan kada se prisjećamo ideja na kojima je ova zemlja nastala, koje su možda danas aktualnije nego ikada. Između ostalih ideja o ravnopravnosti svih naroda Bosne i Hercegovine. Naše razlike i različitosti uz međusobno poštivanje i toleranciju mogu nas odvesti u zajednicu europskih naroda, a to mjesto iskreno se nadam, dat će poticaj ekonomskom prosperitetu Bosne i Hercegovine na radost i zadovoljstvo svih naših građana. S tom željom svima vama, novotravničankama i novotravničanima u našem gradu i inozemstvu, te svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti.”, kazao je u svom govoru načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17