obavijest gpp 1400x788

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK obavještava javnost o  javnom uvidu u zahtjev za izdavanje obnovljenog rješenja o okolišnoj dozvoli za „C.I.B.O.S“ d.o.o.Sarajevo.

Pregledom elaborata (zahtjeva za izdavanje rješenja o okolišnoj dozvoli)  ustanovljeno je da se radi o postojećem pogonu za reciklažu posebno izdvojenih materijala na parkiralištu upravne zgrade na k.p. br. 1853/45  k.o.Novi Travnik (upisane u posjed BNT Holding dd Novi Travnik) u zoni BNT, općina Novi Travnik.

U obavještenju se navodi slijedeće:

"Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova u skladu s člankom 88. Zakona o zaštiti okoliša (,,Službene novine FBiH", broj: 15/21) obavještava sve zainteresirane strane o podnesenom zahtjevu za izdavanje/obnovu rješenja o okolišnoj dozvoli operateru "C.I.B.O.S" d.o.o. Sarajevo - Pogon za otkup, primarnu preradu sekundarnih sirovina i trgovinu.
Ovom ministarstvu se obratio operator „C.I.B.O.S'' d.o.o. Sarajevo, PJ Novi Travnik sa zahtjevom za izdavanje/obnovu rješenja o okolišnoj dozvoli za navedeni pogon u Poslovnoj jedinici u Novom Travniku. U skladu s člankom 88. Zakona o zaštiti okoliša (,,Službene novine FBiH", broj: 15/21) nadležno ministarstvo je dužno osigurati učešće javnosti u postupcima izdavanja rješenja o okolišnoj dozvoli, te vas kao zainteresiranog subjekta obavještavamo o postupku izdavanja rješenja o okolišnoj dozvoli, a radi davanja primjedbi i sugestija.
Zahtjev za izdavanje rješenja o okolišnoj dozvoli dostupan je svim zainteresovanim subjektima na web stranici www.sbk-ksb.gov.ba - pod linkom: Ministarstva od 06.12.2023. godine.
Primjedbe i sugestije mogu se dostaviti ovom Ministarstvu u roku od 30 dana od dana objave ovog akta."

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17