vatromet 3

Večerašnjim vatrometom, simbolično označen je kraj mjeseca ramazana i dolazak Bajrama. U skladu s duhom zajedništva i tradicije, Medžlis Islamske zajednice Novi Travnik organizirao je tradicionalni bajramski vatromet. Svečani program počeo je u 21:30, na središnjem gradskom trgu. Ovaj događaj predstavlja priliku proslavljanja nadolazećeg blagdana u ozračju radosti i jedinstva.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Novi Travnik Salih ef. Zukić uputio je tradicionalnu bajramsku čestitku i zahvalio se rukovodstvu Općine na čelu s načelnikom Stjepanom Dujom i predsjedateljem Općinskog vijeća Selverom Zukićem, na potpori ovom događaju.

"Ramazan ispraćamo djelomično tužni, jer se završavaju mubarek dani, ali sretni jer smo činili dobra djela. Proslavite ovaj praznik dostojanstveno, Bajram šerif mubarek olsun“ – poručio je Salih ef. Zukić.

"Neka ovaj događaj bude prilika za jačanje veza među ljudima i slavljenje raznolikosti koja nas obogaćuje kao zajednicu“ – kazao je načelnik.

Vatromet je trajao nekoliko minuta. U ovom događaju uživali su mnogi, a radost na licima najvidljivija bila je kod najmlađih.

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17