1

U srijedu, 10. travnja 2024.  u zgradi Općine Novi Travnik, održan je sastanak koji je rezultirao potpisivanjem Sporazuma između JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) i Općine Novi Travnik. Sastanaku su nazočili ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Andrijana Katić, vršitelja dužnosti ravnatelja JP Autoceste FBiH, Denis Lasić, te načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Sporazum ima za cilj olakšati suradnju između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i lokalne zajednice tijekom izgradnje dijela brze ceste Lašva - Nević Polje, posebice na području LOT 5: petlja Vitez - izlaz iz poslovne zone - petlja Nević Polje. Sporazum je usmjeren na stvaranje pozitivnog ozračja koje će osigurati suštinsku suradnju između svih relevantnih strana, uključujući građane koji žive u susjedstvu predviđenog projekta. Ovo predstavlja ključni korak u osiguravanju transparentnosti, uključenosti građana, te optimalnog ishoda za sve strane.

Potpisivanjem ovog sporazuma JP Autoceste FBiH obvezuju se kako će preko izvođača radova, nakon potpisivanja Sporazuma izvršiti radove:

  • Potputnjak na dijelu BC km 8+520,00 i lokalna cesta između novog potputnjaka i regulacije novog korita rijeke Lašve.
  • Sanacija lokalne ceste u MZ Nević Polje
  • Most preko novog korita rijeke Lašve u nastavku na pravac potputnjaka na dijelu BC km 8+520,00 (izrada projektne dokumentacije)

"Sve projekte koje je dostavila Općina Novi Travnik uključili smo u tzv. Prijateljsko okruženje. Riječ je o tri projekta ukupne vrijednosti 1.5 mil. KM“ – kazao je Lasić.

Općina Novi Travnik se obavezuje kako će u tijeku izgradnje dijela brze ceste i spojnih cesta, dati prioritet JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Izvođaču radova kod rješavanja administrativnih poslova. Općina Novi Travnik se obavezuje i kako će  rješavati imovinsko-pravne poslove koje su u njezinoj nadležnosti, za poslove koji su obaveza izvođača radova i JP Autoceste FBiH, kao i ishodovanje svih potrebnih suglasnosti i dozvola za potrebe neometanog izvođenje radova definiranih Sporazumom.

"Današnji sporazum je rezultat rada Ministarstva, Autocesta FBiH i Općine da se na zadovoljstvo naših građana spomenuti projekti realiziraju što prije“ dodao je načelnik Stjepan Dujo.

Ministrica Katić kazala je kako Novi Travnik može biti primjer i drugim općinama, ne samo u KSB nego i šire.

"Mi smo danas razgovarali i o drugim projektima, koji se odnose na magistralne ceste, ali i druge prometnice. Proračunom za 2024. godinu osigurali smo 22 milijuna za pomoć lokalnim, gradskim i regionalnim cestama. Danas smo konkretizirali koliko Ministarstvo može pomoći Novom Travniku“ – kazala je ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Andrijana Katić.

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17