image00008

U zgradi Općine Novi Travnik održan je konstruktivan sastanak predstavnika Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) i nevladinih udruga aktivnih na području Novog Travnika. Glavna tema sastanka bila je jačanje društvene kohezije u lokalnoj zajednici i formalizacija suradnje

Na sastanku je istaknuto kako će OSCE podržati projekte, koji doprinose jačanju društvene kohezije, a planira se provedba društveno-pravnih radionica, kao i formiranje radne grupe koja će aktivno raditi na ostvarivanju postavljenih ciljeva. Jedan od njih je prevencija i suzbijanje krivičnih djela iz mržnje, pri čemu je naglašeno važnost promptnog djelovanja unutar 48 sati.

image00005

Uz podršku OSCE-a, planira se i obilježavanje značajnih datuma te promicanje raznolikosti kao bogatstva koje čine lokalnu zajednicu. Predstavnici udruga istaknuli su svoju složnost i spremnost da podrže sve aktivnosti koje afirmativno utječu na zajednicu.

Općina Novi Travnik jasno je izrazila svoju potporu ovakvim inicijativama, naglašavajući važnost jačanja kohezije i zajedništva u lokalnoj zajednici.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17