IMG 0440

Besplatan WI FI, nabava kamera, rekonstrukcija ulica i izgradnja prometnica u  zoni "Neobarje"

Riječ je o realizaciji projekata od  velike važnosti za građane.

Naime, potpisan je ugovor sa poduzećem  Tele Net d.o.o. Sarajevom o  nabavi i ugradnji  IT opreme za besplatnu WI FI mreže na Trgu  ispred zgrade Općine Novi Travnik, čime će se građanima  omogućiti besplatno korištenje Internet konekcije. Rok za  uspostavu mreže je 20 dana  a vrijednost 6.397,56 KM sa PDV-om.

Drugi ugovor potpisan je  poduzećem Agencija  KAMIR d.o.o. iz Širokog Brijega a odnosi se na nabavu, instaliranje i puštanje u rad sigurnosnih kamera u užem gradskom području. Vrijednost projekta  je 22.999,28 KM sa PDV-om  a  rok za izvođenje radova je 10 dana od dana potpisivanja ugovora. 

Sa poduzećem IGM-IUT Haskić Vitez  potpisan je ugovor u vrijednosti  84.006,00 KM sa PDV- om za izvođenje radova na sanaciji gradskih ulica  Ive Andrića i Stjepana Radića. Riječ je o realizaciji prve faze rekonstrukcije navedenih ulica ili 1/3 planiranih radova. Rok za izvođenje je 45 dana od dana uvođenja u posao.

Načelnik  Stjepan  Dujo potpisao je  sa poduzećem Građevinar d.o.o. Novi Travnik ugovor o izvođenju radova- razvitak infrastrukture u Industrijsko uslužnoj zoni „Neobarje“, na prometnici S1- prva etapa od P9+15M do 5m, kolovoz, pločnik, odvodnja i drenaža L-32 m. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 146.250,00 KM sa PDV-om. Rok za izvršenje posla je 45 radnih dana od dana uvođenja u posao izvođača radova.  

Ugovori su potpisani i sa stručno tehničkim nadzorom nad radovima.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17