SIM_BiH_Novi_Travnik.jpg

U suradnji sa Općinom Novi Travnik, Plazma Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine organiziraju, potpuno besplatno, „Dan sporta“ za učenike Osnovnih škola sa područja Općine i regionalna natjecanja u nogometu, košarci i odbojci te se na ovaj način, Općina Novi Travnik, pridružuje SIM gradovima sporta regije za 2022. godinu uz Rijeku, Zagreb, Čačak, Novi Sad i odabranim gradovima iz BiH. Poseban poklon Općine Novi Travnik za sve generacije posjetitelja biće koncert kultnog bosanskohercegovačkog benda, Crvene Jabuke koji će početi 9.6. u 21h sa spektakularnim vatrometom. 

„Sportske igre mladih za Novi Travnik znače puno više od samog događaja. Ovim Novi Travnik postaje  središte okupljanja mladih u Srednjobosanskoj županiji, a time dajemo svoj doprinos izgradnji boljeg društva“ kazao je Načelnik Općine Novi Travnik, gospodin Stjepan Dujo. 

9.6.2022.godine, sa početkom u 11h, na trgu ispred Općine, održat će se „Dan sporta“ za učenike od 1. do 5. razreda Osnovnih škola. Program će početi zabavnim programom i zagrijavanjem sudionika, nakon čega će učenici generacija sa načelnikom, gospodinom Stjepanom Dujom, upaliti plamen koji će označiti početak natjecanja u graničaru i atletici. Specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski komitet BiH koji podržava projekte koji imaju za cilj jačanje sportskog sistema u BiH te promovira olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play. Pored natjecateljskog dijela, djevojčice i dječaci će imati priliku sudjelovati u zabavno-edukativnim radionicama poput „Budi dio igre – sačuvajmo našu planetu“ gdje će mališani, zajedno sa kompanijom Coca-Cola učiti kroz igru i natjecanje o reciklaži plastičnih boca te o zaštiti okoliša u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. 10.6. će se u Novom Travniku održati regionalna natjecanja 12. Plazma Sportskih igara mladih i to u nogometu za kategoriju 2006. godište i 2011. godište i mlađi u muškoj konkurenciji, košarci – 2007. godište i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji te odbojci za 2007. godište u ženskoj konkurenciji. Najsretniji i najspretniji natjecatelji, predstavljat će Općinu Novi Travnik na polufinalnim i finalnim natjecanjima Igara sa djevojčica i dječacima iz 45 bh. gradova. Finale Igara će se održati u Sarajevu početkom 7. mjeseca, a pobjednici Velikog finala Igara u Sarajevu, putovat će, potpuno besplatno, na Međunarodno finale u Splitu gdje će se natjecati sa djecom iz Hrvatske i Srbije. 

„Posebno nam je drago što se Općina Novi Travnik ove godine priključila naporima Igara da djeci omogući zabavni program, promoviraju zdrav načina života te sportske ali i edukativne sadržaje za najmlađe. Na ovaj način, Općina Novi Travnik se priključuje SIM gradovima sporta regije za 2022. godinu“ istakla je Ena Jažić-Šurković, PR menadžerica Plazma Sportskih igara mladih. 

Igre su mnogo više od natjecanja. To su upoznavanja novih prijatelja, prve simpatije te širenje tolerancije. U prethodnih 11. godina, Igre su okupile više od 400.000 djece iz više od 150 gradova/općina, a više od 18.000 finalista sudjelovalo je na Velikom finalnom natjecanju Igara u Sarajevu.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17