adult-child-holding-kidney-shaped-paper-textured-blue-background-world-kidney-day-national-organ-donor-day-charity-donation-concept_1.jpg

U povodu Dana općine Novi Travnik Udruge/Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB organizira  promociju/ istureni  štand pod nazivom: „Darivanje i  transplantacija organa, što je to ?“

Članovi Udruge dijaliziranih i transplantiranih organa organizirati će istureni štand na središnjem gradskom trgu u Novom Travniku ( prostor ispred zgrade Općine), u subotu, 21.05.2022. ,u vremenu od 10,00 do 13,00 sati.

Planirano je da se dijeli promidžbeno-edukativne materijale vezano za temu donacije i transplantacije organa a članovi Udruge kroz razgovor sa  građanima dati će  sve potrebne  informacije o dijalizi i transplantaciji a svima koji budu željeli omogućit će i potpisivanje donorske kartice.

Svijest kod građana u našoj zemlji o darivanju organa i transplantaciji, još uvije nije na zadovoljavajućoj razini te su ovakvi događaji jako važni kako bi zajedno sa posjetiteljima štanda, medijima i ostalim, razbili tabue i predrasude koje su sigurno prisutne u našem društvu.

Bez donacije organa-nema transplantacije, što znači da nema niti spašavanja ljudskih života.

Na tome svi zajedno moramo raditi kako bi promijenili sadašnju jako lošu situaciju kada je ova tema u pitanju.

Iz Udruge su uputili   zahvalu  općinskoj administraciji  kao i načelniku Stjepanu Duji  na potpori koja im je pružena kao i prepoznavanju potrebe  promocije teme od izuzetnog značaja za zdravlje građana.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17