DijabetesSenzor

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo sa predsjednicom Udruge „Slatkiš“  Vanjom Džambas razgovarao je o radu udruge i problemima sa kojima se susreću dijabetičari, osobito djeca.

Gđa Džambas naglasila je da u ovome trenutku u Novome Travniku čak 12 djece ( članovi udruge) ima  dijabetes tipa 1 te je cilj  osigurati im nabavku senzora za besplatno mjerenje šećera.

Kako se nabavka senzora ne subvencionira ni sa jedne razine vlasti iz Udruge „Slatkiš“ odlučili su pomoć potražiti od načelnika Općine.

Prepoznajući probleme sa kojima se djeca oboljela od dijabetesa susreću kao i njihovi roditelji , načelnik  Stjepan Dujo dao je potporu nabavci  senzora za besplatno mjerenje šećera. Potpora će se ogledati u financijskoj podršci za nabavku senzora do kraja godine.

 Naime, jedan senzor košta 60,00 eura a rok trajanja je 14 dana.

Vanja Džambas zahvalila se načelniku na prijemu i potpori te kazala kako će se Udruga nastaviti boriti  da se senzor za bezbolno  mjerenje šećera stavi na listu  lijekova/pomagala koji se subvencioniraju od strane Zavod za zdravstvo.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17