2022 06 01 2092

Pod radnim  nazivom „Fakat je vakat za mlade na lokalu“  u caffe “Studio“ u Novom Travniku u izuzetno  opuštenoj i konstruktivnoj atmosferi održana je kava „razgovoruša“ načelnika Općine Novi Travnik Stjepana Duje i mladih Novog Travnika.

Cilj „razgovoruše „ koju su  inicirali  Vijeće mladih FBIH i Omladinska udruga „Nova vizija“ je  da mladi u komunikaciji sa načelnikom i  općinskim vijećnicima ovladaju vještinama i alatima koji će im pomoći da se aktivnije uključe u zagovaračke procese.

Kao važan segment  projekta je i  Akademija omladinske politike u okviru koje se i  realizirao  ovaj susret mladih   i predstavnika vlasti .

 Uz „ razgovorušu“ govorilo se o omladinskom aktivnuzmu, položaju mladih u društvu, poboljšanju komunikacije  na realici mladi – izvršna/ zakonodavna vlast, budući projekti od zajedničkog interesa, potrebi uspostave Centra za mentalno zdravlje, sportskim i kulturnim aktivnostima u Novom Travniku, radu  Povjerenstva za pitanja mladih pri Općinskom vijeću, unapređenju rada Omladinskog centra i drugom.

Kako slika govori više od tisuću riječ atmosferu sa druženja pogledajte u fotogaleriji.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17