1654511043741

Plazma Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine će pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik 9.6. i 10.6. organizirati dvodnevni sportsko-zabavni program za svu djecu i mlade. Posebno zanimljiv događaj biće m:tel Dan Sporta, koji će se održati 9.6. sa početkom u 11h, gdje će se djevojčice i dječaci od 1.-5. razreda, svih osnovnih škola sa područja Općine, natjecati u atletici i graničaru, ali i uživati u polusatnom zabavnom programu. Učenici generacija osnovnih škola u Novom Travniku će zajedno sa zvanicama i Načelnikom, gospodinom Stjepanom Dujom, upaliti plamen te na taj način ozvaničiti početak Dana Sporta. 10. lipnja će se održati regionalna natjecanja Plazma Sportskih igara mladih nogometu za kategorije 2011. i 2006.  godište i mlađi, košarci i odbojci.

Sve djevojčice i dječaci će se boriti za plasman na Veliko finalno natjecanje Igara koje će se održati početkom srpnja u Sarajevu. Nakon zabave za najmlađe, 9.6. u 21h, svi građani Novog Travnika ali i drugih gradova, imat će priliku uživati u besplatnom koncertu kultnog bh. benda - Crvena jabuka.

„Ove godine, prvi put u Novom Travniku organizirat će se Sportske igre mladih, projekat koji se već 26 godina realizira u Republici Hrvatskoj te Srbiji. Sam projekat je krenuo u Splitu i zadovoljstvo nam je što će ove godine biti i u Novom Travniku pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik. Ovo je idealna priliku za djecu da, na kraju školske godine, imaju priliku učestvovati u sportskim aktivnostima, uključiti se u sport i pritom promovisati zdrav način života među najmlađima ali i promovisati Novi Travnik kao mjesto u Lašvanskoj dolini koje okuplja mlade ljude. Čitava naša priča će se na kraju završiti jednim lijepim koncertom Crvene Jabuke, kao poklonom za sve generacije“ istakao je načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Prihvaćanjem pokroviteljstva ove manifestacije, Općina Novi Travnik je postala regionalni SIM centar sporta za 2022 godinu.

„Posebno nam je drago što ćemo imati priliku djeci i mladima u Novom Travniku uljepšati početak raspusta i zajedno, u saradnji sa Općinom i načelnikom, Stjepanom Dujom, promovirati zdrav način života, prijateljstvo i toleranciju među najmlađima te Novi Travnik, koji je priključujući se najljepšoj sportskoj priči, postao SIM regionalni centar sporta za 2022. godinu“ istakla je Ena Jažić-Šurković, PR menadžerica Sportskih igara mladih.

Igre su mnogo više od natjecanja. To su upoznavanja novih prijatelja, prva zaljubljivanja i simpatije te širenje tolerancije.

Odbojkašica iz kluba „Victory“, Sara Grizić, prošlogodišnja pobjednica u Novom Travniku, bila je sudionik Velikog finala u Sarajevu, te najavila da će se ove godine boriti i za plasman na Međunarodno finale u Splitu koje prošle godine nisu uspjele ostvariti.

„Igre su mnogo više od samog natjecanja. Imale smo priliku upoznati mnogo prijatelja ali uživati u stvarno dobrim turnirima koji nimalo nisu bili lagani. Prošle godine nismo uspjeli ostvariti plasman na Međunarodno finale u Split ali ćemo se ove godine potruditi da i to ostvarimo pa da s družimo sa ekipama iz Hrvatske i Srbije“ istakla je Sara Grizić, predstavnica ekipe „Victory“ iz Novog Travnika.  

Osim natjecanja, zajedno sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, sa mališanima na terenu učimo o načelima olimpizma, ali i sporta te o zaštiti okoliša i reciklaži sa Federalnim fondom za zaštitu okoliša te kroz projekat „Zero Waste – budi dio igre, spasimo našu planetu“ koji se sprovodi u saradnji sa kompanijom Coca-Cola. Cilj Igara je, kroz potpuno besplatna natjecanja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju. Igre će u 2022.godini obići 45 bh. gradova te s družiti sa više od 55.000 sudionika.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17