SIM BiH Plakat B2 Dan Sporta Novi Travnik Novi Datum

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, Plazma Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će se m:tel Dan sporta za najmlađe osnovnoškolce kao i koncert Crvene jabuke, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik, održati u novom terminu. Sportsko-zabavni program za sve osnovnoškolce od prvog do petog razreda održat će se 13.6. sa početkom u 11h, dok će koncert Crvene jabuke biti održan isti dan, 13.6. sa početkom u 21h.

„Koristim priliku da se djeci i javnosti u ime Sportskih igara mladih izvinimo zbog pomjeranja datuma ali mišljenja smo da nam je svima u cilju ovaj dan provesti u najvećoj zabavi i lijepom vremenu. S obzirom na najavljene vremenske nepogode, smatramo da je pomjeranje m:tel Dana sporta i koncerta bilo neophodno kako bismo svima pružili pravi doživljaj i ugođaj koji zaslužuju“ istakla je Ena Jažić-Šurković, PR menadžerica Plazma Sportskih igara mladih.

13.6. organizovat će se sportsko-zabavni program za svu djecu i mlade. Posebno zanimljiv događaj biće m:tel Dan Sporta, koji će se održati 13.6. sa početkom u 11h, gdje će se djevojčice i dječaci od 1.-5. razreda, svih osnovnih škola sa područja Općine, takmičiti u atletici i igri između dvije vatre, ali i uživati u polusatnom zabavnom programu. Učenici generacija osnovnih škola u Novom Travniku će zajedno sa zvanicama i Načelnikom, gospodinom Stjepanom Dujom, upaliti plamen te na taj način ozvaničiti početak takmičenja. Regionalna takmičenja Plazma Sportskih igara mladih za Novi Travnik u nogometu za kategorije 2011. i 2006.  godište i mlađi te takmičenja u košarci i odbojci održat će se 25.6.

Sve djevojčice i dječaci će se boriti za plasman na Veliko finalno takmičenje Igara koje će se održati početkom jula u Sarajevu.

Osim takmičenja, zajedno sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, mališani na terenu učit će o načelima olimpizma ali i sporta te o zaštiti okoliša, ekologiji i reciklaži sa Federalnim fondom za zaštitu okoliša te kroz projekat „Zero Waste – budi dio igre, spasimo našu planetu“ koji se sprovodi u saradnji sa kompanijom Coca-Cola. Cilj Igara je, kroz potpuno besplatna takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju. Igre će u 2022.godini obići 45 bh. gradova te s družiti sa više od 55.000 učesnika.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17