IMG 4599

U povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je u velikoj dvorani Općine Novi Travnik  održana svečana akademija kojoj su nazočili predstavnici javnih ustanova i poduzeća, vjerski službenici, predsjednici mjesnih zajednica, predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog rata, predstavnici novotravničkih osnovnih i srednjih škola, predstavnici političkih stranaka te bivši načelnici i bivši predsjedatelji Općinskog vijeća Novi Travnik.

Selver Zukić, predsjedatelj Općinskog vijeća govorio je o povijesnom značaju  25.11. a načelnik  Općine Stjepan Dujo u svom obračanju kazao je slijedeće:

„Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u našoj povijesti.

Svim Novotravničankama i Novotravničanima u našem gradu i inozemstvu, svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine, čestitam Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je nastala na višestoljetnoj tradiciji tolerancije i suživota različitih naroda, kultura i religija. Ta tradicija nije se gradila bez izazova, izazova s kakvima se svi mi diljem ove zemlje i danas suočavamo, pa i u našem Novom Travniku. Ipak, danas, za razliku od mnogo puta u prošlosti, mi smo ti koji odlučuju i o svojoj sadašnjosti kao i budućnosti. Pogotovo mislim na sve nas koji obnašamo određene javne funkcije.

Na nama je obaveza da predano radimo na tome da teško stečeni mir pretočimo u trajnu društveno-političku stabilnost i prosperitet svih naših naroda i građana. Naša zemlja, naš Novi Travnik treba nove snage, nove ideje i neke nove borbe koje će biti usmjerene ka budućnosti, boljoj, pozitivnijoj za sve nas i našu djecu.

Dan državnosti je dan i kada se podsjećamo ideja na kojima je ova zemlja nastala a koje su danas možda aktualnije no ikad. Između ostalih, ideje jednakopravnosti svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. I ovo je nešto čemu Novi Travnik itekako može svjedočiti. Svi mi u ovoj dvorani svjedoci smo pa i akteri ove ideje, dokaz smo da se možemo i moramo okupiti oko zajedničkih ciljeva te ono što nas razlikuje, koristiti jedino kao bogatstvo .

Mišljenja sam da samo tako, svoju povijest, sve ono što smo bili, što jesmo i što ćemo tek biti, možemo jednog dana ponosno unijetu u Europsku uniju, kojoj itekako pripadamo. „

Svečanu akademiju izvrsnom izvedbom uveličali su učenici Osnovne muzičke škole Novi Travnik i Osnovne glazbene škole Jakova  Gotovca Novi Travnik.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17