IMG_5172_-_Copy_copy.jpg

U zgradi Općine Novi Travnik održana je radionica na temu „Upravljanje staklenom ambalažom na zapadnom Balkanu“ a kojoj su prisustvovali načelnici i predstavnici Općina Kantona Središnja Bosna, direktori/ ravnatelji i predstavnici  javnih komunalnih poduzeća sa prostora Središnje Bosne i predstavnici kantonalnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i  stambenih poslova.

Kako je Općina Novi Travnik jedna od četiri jedinice lokalne samoupra iz BIH koja sudjeluje u provedbi projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, bila je to prigoda da se prezentiraju ostvareni rezultati kao i  Vodič za upravljanje staklenom ambalažom , o čemu je govorila ravnateljica Javnog komunalnog poduzeća „Vilenica – Čistoća“ gđa Svjetlana Tokalić.

U sklopu Radionice prezentirani su rezultati koji su postignuti u ostalim pilot općinama/gradovima u Federaciji BiH kao i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana.

Direktor REDAH-a gdin Ivica Sivrić kazao je da se projekt provodi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji s ciljem povećanja količina prikupljene i reciklirane staklene ambalaže, uz postavljanje novih kontejnera i ojača svijest građana o značaju reciklaže,  ali i da se kreiraju povoljna regulatorna rešenja u ovoj oblasti. Ovaj projekt se provodi u okviru programa razvojne suradnje sa privatnim sektorom - develoPPP.de koji financiraju Njemačko Savezno Ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj, te  operateri za sakupljanje  staklene ambalaže „Ekopak“ iz BiH, „Sekopak“ iz Srbije i „Pakomak“ iz Sjeverne Makedonije. Ostali partneri na projektu su:  Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju (GIZ), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj „NALED“ iz Srbije, Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj „REDAH“  iz BiH i Zajednica lokalnih samouprava „ZELS“ iz Sjeverne Makedonije.

IMG 5183 copy

IMG 5178

IMG 5188

1670500163012

1670500163030

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17