Na kliškoj tvrđavi, u prostoru Topničke vojarne načelnici Jakov Vetma i Stjepan Dujo svečano su potpisali Sporazum o suradnji i prijateljstvu između općina Novi Travnik i Klis.

Prijateljske općine su već surađivale na zajedničkom projektu prekogranične suradnje, a uskoro su planirane prijave na još otvorenih projekata koji će omogućiti stanovnicima obiju općina bolji standard i kvalitetnije uvjete života.

Preuzeto s web stranice Općine Klis.

 

Dalmatinski portal:

PRVI PUT U POVIJESTI: Novi Travnik od danas je prijatelj Klisa

Odluka o uspostavljanju prijateljskih odnosa donesena je krajem studenog prošle godine

Prijateljstvo Klisa i Novog Travnika | foto: Mirko Bojić

Općina Novi Travnik postala je danas i službeno prvi prijatelj Klisa nakon što su, u Topničkoj vojarni na tvrđavi Klis, Sporazum o suradnji i prijateljstvu potpisali načelnik Općine Klis, Jakov Vetma i načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Odluku o uspostavljanju prijateljskih odnosa donijelo je Općinsko vijeće Klisa krajem studenog prošle godine, a prijateljska suradnja uspostavljena je u svrhu unaprjeđivanja međusobnih prijateljskih veza i ostvarivanja zajedničkih ciljeva na dobrobit građana Klisa i Novog Travnika, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti gospodarskoj suradnji na povlačenju sredstava iz EU fondova. Dvije općine surađivat će i na području turizma, kulture, sporta, školstva, ekologije, mladih i nevladinih organizacija.

'Nakon dvije godine suradnje te odluka Općinskih vijeća obje lokalne zajednice, raduje me da su današnjim, protokolarnim činom potpisivanja sporazuma, Klis i Novi Travnik, i službeno postali prijatelji. Mogu iskreno kazati da s načelnikom Vetmom već njegujem prijateljstvo i ponosan sam da su općine koje predstavljamo također od danas i institucionalno povezane. No ono što je najvažnije je da je naša suradnja već počela na određenim projektima, te se nadam kako će ubuduće biti još konkretnija, posebno kada je gospodarstvo u pitanju te da smo još jedan korak bliže i zajedničkom nastupu prema vani, odnosno prema EU fondovima', naglasio je Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik.

Međusobna suradnja između jedinica lokalne samouprave u obostranom je interesu. Dvije općine već su surađivale kroz Program prekogranične suradnje s BiH, no to je, potvrđuju načelnici, tek početak zajedničkog djelovanja i prijateljstva.

'Uspostava prijateljskih odnosa s Novim Travnikom, ali u budućnosti i s drugim gradovima i općinama, ima za cilj jačanje odnosa, prije svega kod apliciranja i provedbe projekata iz EU fondova. Hvala Stjepanu Duji na dosadašnjoj suradnji, veselim se budućim projektima na korist naših stanovnika', istaknuo je Jakov Vetma, načelnik Klisa.

Sporazum o suradnji i prijateljstvu sklopljen je na neodređeno, a stupio je na snagu današnjim potpisivanjem.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17