Startup nT 1

Općina Novi Travnik i Regionalna razvojna agencija REZ, u okviru projekta „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“, zajedno sa fondacijom Poslovni inkubator Novi Travnik – PINT realizuju startup program za 2023. godinu.

U toku je poduzetnička obuka SYB (Start Your Business – Pokreni svoj posao) koja se realizuje prema metodologiji Međunarodne organizacije rada a certificirani trener je Nedim Pripoljac iz Centra za edukaciju mladih – CEM Travnik. Nakon SYB obuke polaznici će razviti poslovne planove i prezentirati svoje ideje pred komisijom za odabir najboljih poslovnih ideja. Osim finansijske podrške u iznosu od 6.000 KM odabrani kandidati će dobiti i mentorsku podršku prilikom pokretanja i tokom razvoja biznisa u prvoj godini poslovanja.

Na javni poziv se prijavilo 13 mladih i kreativnih osoba koje žele pokrenuti vlastiti biznis u Novom Travniku. Radi se o biznis idejama koje su zasnovane prije svega na stečenom znanju i vlastitom iskustvu a dijelom i provjerene na tržištu. Kvalitet i raznovrsnost ideja iz oblasti IT industrije, proizvodnje, zdravstvenih i drugih usluga kao i pristup i želja ovih mladih osoba daju nam nadu da će u narednom periodu Poslovni inkubator Novi Travnik – PINT ostvariti svoj puni potencijal za podršku mladima u Novom Travniku.

Projekat „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“ implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Startup nT 2

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17