markica2.jpg

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti, Odsjek za braniteljsko invalidsku skrb i radne odnose Općine Novi Travnik poziva nositelje osiguranja, pripadnike braniteljske populacije koji pravo na zdravstveno osiguranje ostvaruju kod navedene općinske službe, a priznato pravo na zdravstveno osiguranje im je isteklo,  da najkasnije do 23.11.2023. godine dostave potrebnu dokumentaciju kao dokaz da nemaju zdravstveno osiguranje po drugom osnovu.

Osim toga, za djecu koja se školuju potrebno je dostaviti potvrde o redovnom školovanju u školskoj/ akademskoj 2023./24. godini za djecu sa navršenih 18 do navršenih 25 godina života.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti u Centar za usluge građanima (Šalter sala) u svrhu izrade spiska za zdravstvene markice za 2024. godinu. U slučaju da korisnici zdravstvenog osiguranja kojima je rješenjem općinske službe istekao rok od dvanaest mjeseci od dana donošenja rješenja, ne dostave novu dokumentaciju, neće se nalaziti na spisku za zdravstvene markice za 2024. godinu.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17