Ul.K.Tvrta

Okončanjem II faze u cjelosti je implementiran projekt “Nabava, instaliranje i puštanje u rad sigurnosnih kamera u užem gradskom području općine Novi Travnik”.

Sukladno sporazumu koji je potpisan sa Kantonom Središnja Bosna i aktivnostima koje je planirala Općina Novi Travnik, ukupno je nabavljeno i postavljeno deset digitalnih videoanalitičkih IP kamera posljednje generacije.

Kamere posjeduju megapikselne senzore visoke osjetljivosti i širokog dinamičkog opsega, imaju integrirane video analitičke funkcije koje im omogućavaju detekciju i prepoznavanje ljudi i vozila.

Uz integrirano IR osvjetljenje dometa i do 90 metara, kamere daju sliku visoke kvalitete i u potpunom mraku.

Na ovaj način je u urbanom dijelu Novog Travnika uspostavljen sustav video nadzora koji čini deset nadzornih kamera povezanih s centralnim uređajem koji vrši obradu signala dobivenih radom sigurnosnih kamera.

Sustav video nadzora daje se na upravljanje Ministarstvu unutarnjih poslova KSB/SBK, odnosno Policijskoj stanici Novi Travnik. U nadzornom centru u Policijskoj stanici u Novom Travniku djelatnicima policije omogućen je stalan nadzor događaja u živo, kao i brza pretraga video arhivskog materijala za brzu rekonstrukciju događaja koji se dogode u vidnom polju kamere.

Projektom se postiže viši stupanj sigurnosti građana i imovine, a djelatnicima Policije značajno olakšava rad. Kamere su postavljene na sljedećim lokacijama: Kružni tok kod Elektra, kružni tok Trg Federacije, Ulica Kalinska - raskrižje iznad Gradske tržnice, Ulica Kralja Tvrtka kod zgrade Općine, raskrižje kod Caffe “Milano”, preko puta benzinske crpke Ina, Ulica Ruđera Boškovića - kod Sportske dvorane, Raskrižje kod Vatrogasnog doma, Ulica Vilenička spoj sa Ulicom Fra Marijana Šunjića i lokacija u blizini Osnovne škole “Novi Travnik”.

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17