opcina.novi.travnik@tel.net.ba +387 (0)30 795 600

vilenica1

JKP „ Vilenica-Čistoća“  d.o.o. Novi Travnik obavlja prikupljanje, transport i deponiranje komunalnog otpada na području općine Novi Travnik. Svakodnevno brine o čistoći grada, a o svojim aktivnostima nastojimo da informiramo javnost putem društvenih mreža.

Konstantno se susrećemo sa sve većim brojem nepropisno odloženog otpada. Kako je ovakvo ponašanje česta  pojava, želimo da skrenemo pažnju da se u posude za odlaganje otpada isključivo smije odlagati kućno smeće. U skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima, kućnim otpadom se ne smatraju: zemlja, otpaci i ostaci građevinskog materijala, kao i drugi krupni otpaci koji nastaju u procesu industrijske, zanatske, građevinske, poljoprivredne ili druge proizvodnje i slično.

Također,  zabranjeno je oštećivati posude za kućno smeće, ulijevati u njih tekućine, bacati žeravicu i vrući pepeo, bacati ostatke životinja, građevinski otpad, glomaznu kartonsku ambalažu, dijelove kućnog namještaja i slično.

JKP „ Vilenica-Čistoća“  d.o.o.  Novi Travnik, u okviru svoje djelatnosti, organizira odvoz većih količina šljake, šuta, građevinskog otpada i sličnog materijala, po zahtjevu i o trošku vlasnika, odnosno izvođača radova, te isti deponira na zakonom propisan način.

Ovim putem upućujemo molbu i apel građanima da prijave svaki vid nelegalno odloženog otpada.

Ovakve i slične situacije građani mogu prijaviti na telefon 030 791 096 ili poslati na naš e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem inspekcije.

vilenica2

vilenica3

vilenica4

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17