50677

Kao što je ranije objavljeno, Općina Novi Travnik surađuje sa UNDP-om na izradi Studije energijske efikasnosti u stambenom sektoru. Studija će biti osnov za uspostavu djelotvornih mehanizama i politika financiranja mjera energijske efikasnosti na objektima individualnog i kolektivnog stanovanja.

Nakon što je završena aktivnost pripreme spiskova stambenih objekata koje su sačinili predsjednici mjesnih zajednica,  krajem 2022. godine  je izvršeno terensko snimanje objekata kolektivnog stanovanja na području općine.

Za mjesec ožujak/mart 2023. godine Tim nLogic Sarajevo najavljuje pregled objekata individualnog stanovanja prema spiskovima koje su dostavili predsjednici mjesnih zajednica.

Već u ponedjeljak, 06.03.2023. godine, počinje terensko snimanje u Mjesnoj zajednici Bučići.

Mole se predsjednici mjesnih zajednica da budu na raspolaganju ekipama i da planiraju vrijeme za obilazak objekata  jer je njihovo prisustvo veoma važno za uspostavljanje povjerenja vlasnika objekata.

Samo suradnja svih sudionika u projektu osigurava planirane projektne rezultate i ostvarivanje cilja, a to je  prevladavanje brojnih financijskih i investicionih barijera kako bi se postigao lokalni investicijski okvir za povećanje energijske efikasnosti stambenih objekata prilagođen stanovnicima lokalne zajednice.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17