Notice

Vijesti

Potpisani ugovori o stipendiranju 60 studenata

 (klikom na sliku iznad možete pogledati fotogaleriju) 

U prepunoj sali Općine Novi Travnik, u petak, 15.01.2016. godine potpisani su ugovori  o stipendiranju 60 studenata  koji su   ispunili kriterije  za dodjelu  stipendija redovnim studentima i prema bodovnoj listi uvršteni u  Konačnu rang listu za dodjelu  stipendija redovnim studentima prvog ciklusa školovanja dodiplomskog studija za 2015/2016 godinu.

 

Za studente, koji zbog  fakultetskih obveza nisu mogli prisustvovati  svečanosti, ugovore su potpisali roditelji koji su ujedno iskoristili priliku da se zahvale načelniku i općinskoj administraciji na dodijeljenoj stipendiji  te istakli  kako i  iznos od 100 KM mjesečne stipendije  značajno pomaže njihovom kućnom proračunu odnosno  studiranju njihove djece.

Kroz predstavljanje studenata moglo se zapaziti da su  u jednakoj mjeri stipendije dodijeljene i  studentima tehničkih i društvenih nauka a da se  studenti  iz Novog Travnika  školuju u Sarajevu, Mostaru, Travniku, Zenici, Zagrebu i Splitu.

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo  istaknuo je da  administracija kojoj je na čelu  osim stipendija, kao vida potpore mladim obrazovanim ljudima, i kroz upošljavanje volontera i pripravnika u općini i javnim ustanovama i poduzećima pokušava  dati svoj maksimalni doprinos kako bi se mladi ljudi  što prije aktivno uključili u život zajednice. Uz želju za uspješno studiranje, načelnik Lendo poželio je  uspješno završavanje studija i još uspješnije zapošljavanje, ma gdje ga mladi  novotravničani našli.

Atmosferu sa potpisivanja ugovora možete pogledati u foto galeriji.